Ozanalatex – versatilitatea produselor industriale din cauciuc

26
Ozanalatex - versatilitatea produselor industriale din cauciuc

Ozanalatex şi-a început activitatea în producţia şi comercializarea produselor de cauciuc încă din anul 1995, acumulând în timp experienţă şi câştigând clienţi din majoritatea sectoarelor de activitate. Firme din industria energetică, cea a construcţiei, din industria alimentară, cea extractivă, dar şi agricultură au apelat la produsele Ozanalatex şi au găsit în această firmă un partener serios de afaceri.

Promptitudinea, seriozitatea şi profesionalismul Ozanalatex au dezvoltat relaţii de durată cu diverse firme, care în momentul de faţă sunt clienţi fidelizaţi. Firme precum Hidroelectrica, Napolact, Friesland, Mecanex sau Corporation Construct se bazează pe produsele şi expertiza Ozanalatex.

Ozanalatex produce şi comercializează articole ce utilizează cauciucul în diverse aplicaţii industriale: benzi transportoare, covoare de cauciuc, chedere, garnituri, transportoare tip bandă .

Benzile transportoare din cauciuc se împart în mai multe categorii: cu inserţie de pânză, cu inserţie metalică din plasă de oţel, cu racleţi sau velcantă (pentru transportul agregatelor la staţiile de sortare) şi concasoare din balastiere şi pentru transportul cerealelor, cărbunelui, etc.

Covoarele din cauciuc se împart şi ele în mai multe categorii: covoare de cauciuc de uz general, rezistente la produse petroliere, electroizolante şi rezistente la acizi.

Transportoare cu bandă de cauciuc (conveioare) sunt sisteme de transport cu bandă pe role metalice cu covor de cauciuc.

transportor cu banda cauciuc
Transportor cu banda cauciuc

Domenii de utilizare:

– Balastiere
– Zootehnie pentru alimentarea cu furaje si scoaterea gunoiului
– Pentru transportul cerealelor in silozuri
– Pentru descarcarea si incarcarea in vagoane, in porturi
– Pentru incarcarea si descarcarea agregatelor, cerealelor, carbunelui etc in vagoane, auto, porturi.

Sistemele de transport produse de Ozanalatex sunt folosite în toate domeniile industriei:

1. Industria alimentară;
2. Agricultură;
3. Zootehnie;
4. Industria chimică;
5. Industria cimentului;
6. Industria cărbunelui;
7. Industria auto;
8. Industria prelucrării lemnului.

Covor din cauciuc
Covor din cauciuc

Cauciucul este o materie primă preponderent utilizată în aplicaţiile industriale datorită versatilităţii sale şi proprietăţilor excelente. Cauciucul este unul dintre cele mai utilizate materiale din lume si este prezent in aproape orice segment de pe piata de pe tot globul. La urma urmei, cauciucul este ieftin, durabil si poate fi turnat si colorat conform specificatiilor clientilor.

Benzile transportoare destinate uzului general sunt utilizate pentru gunoi, rumeguş, furaje, cărbune, pietriş, var, nisip, cereale şi aşa mai departe. Acestea pot fi groase de la 6 mm până la 14 mm, pot fi late de la 400 mm până la 1000 mm, şi pot avea inserţii. Benzile transportoare se livrează atât deschise, cât şi gata îmbinate din fabricaţie.

Benzile transportoare speciale sunt benzile din serii de fabricaţie limitată, ce au o anumită destinaţie şi caracteristici conform cerinţelor clientului. Acestea pot fi benzi cu racleţi, benzi cu velcantă sau benzi de elevator.

Benzi transportoare speciale sunt acele benzi din serii de fabricţie limitată, având o anume destinaţie si caracteristici necesare clientului. Benzile pentru elevator sunt fabricate într-o serie pe diferite lăţimi, grosimi şi lungimi, cu 4, 5 şi 6 inserţii. Acestea se confecţionează încheiate şi cu margini tăiate.

Se folosesc în balastiere, industria de prelucrare a lemnului, zootehnie, agricultură, porturi, dar şi în industria alimentară.

Vulcanizare

O gamă diversă de industrii folosesc covoare de cauciuc şi benzi transportoare. Acestea se uzează în timp şi trebuie schimbate sau necesită servicii de vulcanizare.

Pe lângă producerea şi comercializarea benzilor transportoare, Ozanalatex oferă şi servicii de vulcanizare benzi transportoare. Echipa de interventie Ozanalatex închide benzile transportoare prin intermediul vulcanizării şi le trimite gata încheiate sau se deplasează la punctul de lucru al clientului pentru efectuarea reparaţiilor sau închiderea benzii direct pe transportor.

ozanalatex

Ozanalatex oferă consultanţă pentru realizarea unor sisteme de transport optime şi performante pentru fluidizarea procesului de producţie din orice unitate.