Firma Geamuri Serv a fost înfiinţată în 1994 şi are capital integral autohton. Firma se bazează pe un personal calificat şi cu îndelungată experienţă de peste 20 ani în domeniul prelucrării sticlei, ceea ce permite GEAMURI SERV să utilizeze corespunzător echipamentul tehnologic de care dispune şi să obţină produse de excepţie, care pun în valoare la maxim eleganţa sticlei.
Relaţiile bune de afaceri cu companiile colaboratoare reprezintă un capital serios şi un plus de valoare pe care SC GEAMURI SERV SRL îl pune la dispoziţia clienţilor persoane fizice sau companii. Printre colaboratorii frecvenţi ai firmei se numără mari producători şi exportatori de mobilă, companii de construcţii, magazine, muzee, persoane fizice, din ţară şi străinătate.
Geamuri Serv Piatra Neamţ este producător de sticlă decorativă (vopsită, sablată, laminată, printată), oglinzi, vitralii şi geamuri float care și-a dezvoltat în ultimii ani activitatea prin achiziționarea de utilaje performante pentru a satisface cerințele noilor tendințe de design și de calitate a lucrărilor efectuate.
Vitralii sticlă
Vitraliile sunt un produs care utilizează un proces unic în care combină mai multe materiale (sticlă, plumb, film sau rășini speciale, cristale fațetate, sticlă fuzionată, sticlă de murano, etc) pentru a forma o sticlă decorativă la un preț accesibil.
Vitraliile au fost considerate multă vreme ca o formă mistică a artei vizuale rezervată marilor edificii bisericești. Până în secolul al XIX-lea, vitraliile aveau scopul de a ilustra preponderent în biserici scene istorice biblice, într-un mod figurativ, care să fie pe înțelesul tuturor. Curajul maeștrilor vitraliști de a scoate sticla prinsă în plumb din zona exclusivistă a bisericii a reînviat vitraliul, iar formele de exprimare ale sticlei au spart tiparele. La începutul secolului al XX-lea, avangarda artelor a început să se orienteze spre un modernism abstract, geometric și funcțional. Bucăți mari de sticlă în forme circulare sau poligoane reprezentau stilizări de personaje, animale, elemente de faună și floră tratate geometric. Însuși plumbul a căpătat un rol decorativ important. Astăzi, de la reședințe la clădiri publice și biserici, vitraliile înnobilează și oferă soluții inedite spațiilor.
Există o varietate fascinantă de stiluri în arta vitraliilor, oricare ar fi destinația și funcționalitatea care li se dă acestora. Alegerea stilului este o opțiune ce ține de personalitatea omului și a clădirii.
O nouă inovație în domeniu sunt vitraliile Overlay în tehnică aplicată. Acesta nu dorește să înlocuiască vitraliul clasic, doar vine cu o îmbunătățire a acestuia deoarece folosește tot plumb, sticlă, culoare și cristale fațetate, sticlă fuzionată, etc.
Această tehnică de vitralii Overlay pe care o folosim ne dă posibilitatea să creăm o gamă foarte mare de modele, care se pot crea într-un timp mult mai scurt și cu niște costuri mult mai reduse.
Sticlă decorativă
Sticla decorativă sau satinată chimic este un model de sticlă care are avantajul că nu se pătează ca cea sablată mecanic care se obține prin mătuirea mecanică a sticlei float, dar și cea sablată mecanic se poate proteja dacă va fi dată cu o soluție specială de protecție. Sticla satinată este într-o gamă variată de modele sau simplă, poate fi albă sau fumurie.
Sticla satinată este obținută prin tratarea chimică a sticlei clare cu acizi pe toată suprafața sau prin aplicarea unui model
Avantajul pentru sticla sablată mecanic este că se pot crea o multitudine de modele față de sticla satinată care are doar modele standard.
Un alt avantaj al sticlei satinate este că nu trebuie creată, aceasta se găsește deja într-o gamă variată de modele sau simplă, poate fi albă sau fumurie. Se poate folosi în diverse aplicații, cum ar fi uși de interior sau exterior, ferestre, uși de mobilier, etc.
Oglindă
Oglinzile sunt produse care fac parte din categoria pieselor care nu pot lipsi dintr-o locuinţă. Cu o ramă potrivită care completează designul încăperii și cu o distribuție într-un loc bine gândit, ele pot deveni adevărate accesorii pentru amenajare.
Deși principalul scop al oglinzilor s-ar putea spune că este cel practic, nu trebuie neglijat aspectul estetic. Ele înfrumusețează un interior, măresc vizual spațiul, adâncesc suprafețele și oferă luminozitate.
Este cunoscut și apreciat rolul oglinzilor, acela de a oferi senzația de spațialitate. Însă, mai mult decât atât, aceste obiecte de decor pot oferi casei tale un nou look și pot transforma încăperea într-un cadru spectaculos.
Oglinda poate fi amplasată în orice încăpere – hol, baie, cameră de zi etc.
Alături de o luminozitate corespunzătoare – naturală, artificială sau filtrată, creează o atmosferă de intimitate sau care te îndeamnă la meditație.
Semn al modernității arhitecturale, oglinda este utilizată din ce în ce mai des pentru obținerea confortului dorit în incăperi. Oglinda transmite rafinament și eleganță, dar și rezistență în egală măsură.
Geam float
Sticla float este fabricată prin floatarea unei benzi continue de sticlă pe o baie metalică (prin tehnologia „float”) si se obține o sticlă cu fețe perfect plane, cu transparență nedistorsionată de neregularitățile suprafeței.
Sticla float are la bază 4 materii prime care intră în compoziția ei:
– Nisip alb ( silice
– Soda ( Carbonat de sulfat)
– Var (Calcar)
– Cioburi de sticlă într-un procent de 25%
Pentru anumite tipuri de sticlă se mai adaugă oxizi metalici pentru colorarea sticlei în masă.
Aplicații :
Geamul de tip float este ideal atunci când se cere o vizibilitate bună și claritate și se caracterizează prin suprafețe plate, transmisie a luminii, transparență nedistorsionată, claritate optică. Pentru a vă îmbunătăți ambientul, sticla poate fi utilizată la interior sau exterior, într-o multitudine de moduri: pentru ferestre, uși, mobilier, pereți despărțitori, etc.
Grosimi de geam float
2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15, 19, 25 mm